RS Valkov-Tišava

O stredisku

Rekreačné stredisko (RS) Eva sa nachádza v juhovýchodnej časti Domaše, je známe pravidelnými letnými podujatiami. Už niekoľko rokov sa v miestnom prírodnom amfiteátri koná stále viac obľúbený Domaša Fest. Organizujú sa tu aj rôzne súťaže s bohatými sprievodnými akciami
Toto stredisko je vyhľadávané najmä rodinami s malými deťmi. Pláž je trávnatá, pravidelne kosená s piesočným postupným prístupom do vody. Nachádza sa tu autokemping, verejné táborisko, chatová osada, požičovňa športových potrieb, vodných bicyklov, parkovisko, lodenica s prístavom a niekoľko ubytovacích a reštauračných zariadení.  V kempingovej časti ponúka služby Slovenská asociácia windsurfingu. K dispozícii máte 9 verejných sociálnych zariadení, 4 sprchy, žľab s úžitkovou vodou. Stredisko je rozdelené na tri časti: Kemp (stanovanie, kempovanie), Eva centrum (pláž) a Zajačia debra (tenis, zátoka).

V RS Eva sa nachádza 1 hotel s ubytovacou kapacitou cca 48 lôžok, Autokemping Eva a stanový tábor pre 500 návštevníkov. Ubytovacie kapacity sú poskytované na aj súkromno-podnikateľskej báze v rekreačných chatách a rekreačných zariadeniach.
Stravovanie poskytuje 1 reštaurácia so stravovacou kapacitou cca 80 stoličiek. Stravovanie je počas letnej sezóny poskytované aj ambulantne.

Aktivity

Rekreačné stredisko Vaľkov poskytuje vďaka čistej vode, ktorá dosahuje v lete teplotu minimálne 22°C, veľmi dobré podmienky na vodné športy, predovšetkým kúpanie, plávanie, potápanie, člnkovanie či windsurfing.
Vodná nádrž Domaša je aj známym rybárskym revírom s množstvom rýb. Domaša je neraz miestom kapitálnych rybárskych úlovkov. Revír Domaše patrí medzi vody kaprové. Prevládajúcimi druhmi rýb sú pleskáč, pstruh, kapor, boleň, sumec, šťuka a úhor.
Hosťovacie povolenie pre revír Domaša je možné zakúpiť si aj priamo v RS.

K dispozícii sú ihriská na plážový volejbal, minifutbal, tenisový kurt.

Hornatý ráz krajiny poskytuje možnosti pre pešiu turistiku. Sieť značkovaných turistických chodníkov nadväzuje na Cestu slobody (červená značka), ktorá je súčasťou celoslovenskej aj európskej siete turistických ciest.
Turisti si môžu vybrať vychádzky s rôznym stupňom náročnosti a rozličnou dĺžkou. Každá z nich však ponúka prekrásne výhľady do krajiny, zdravý pohyb na čistom vzduchu a množstvo krásnych zážitkov.

Tento región má mimoriadne priaznivé podmienky pre cykloturistiku. Prekrásne horstvá, dlhé údolia riek, hlboké doliny na jednej strane, množstvo kultúrnych pamiatok, mestských pamiatkových rezervácií, hradov, zámkov, kaštieľov a sakrálnych pamiatok na strane druhej vytvárajú pevné základy cykloturistických putovaní. K tomu treba prirátať pomerne hustú siet štátnych ciest II. a III. triedy, stovky kilometrov účelových komunikácií a lesných ciest, v neposlednom rade i množstvo turisticky značených chodníkov, vhodných pre cykloturistiku. Spojenie týchto prvkov umožní zavítať na bicykli do najhlbších zákutí tohto regiónu.

Doprava

Auto
Vlak
Prístup do RS je z koncovej polohy cesty III/55617 v obci Bžany pomocou účelovej komunikácie, ukončenej slepo v časti Tíšava. Cesta  II/556 je napojená v západnom smere na cestu I/73, E371 (I/18 Prešov- Lipníky) – Giraltovce- Svidník a vo východnom smere na cestu I/15  Stročín (I/73) – Stropkov – Vranov n. Topľou. Cez obec Bžany ani cez jej kataster neprechádza žiadna železničná trať. Najbližšia železničná stanica je v meste Vranov nad Topľou resp. v Humennom.
Autobus
GPS
Autobusová doprava je zastúpená autobusmi SADdo obce Bžany. Počas letnej sezóny vybrané spoje zachádzajú do RS Valkov –  Tíšava až do koncovej polohy časť Tíšava. 49° 3' 52.5156204" N
21° 39' 36.682663" E