Olejový kysnutý koláč

1118224201.jpg700 g polohrubej múky, 30 g droždia, 200 ml mlieka, dve lyžice cukru, 200 ml oleja, jedno vajce, tri žĺtky, soľ, 200 g slivkového lekváru Plnka: 500 g tvarohu, jedno vajce, jedno vrecúško škoricového cukru, 50 g práškového cukru, dve lyžice hrozienok namáčaných v rume
Do misy preosejeme múku, urobíme jamku, rozdrobíme droždie, zalejeme vlažným mliekom rozmiešaným s cukrom a necháme vykysnúť. Potom pridáme olej, vajce, žĺtky, soľ, vypracujeme vláčne cesto, prikryjeme ho utierkou a znovu necháme kysnúť. Vykysnuté cesto na pomúčenej doske rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme a jedno preložíme do vymasteného plechu. Cesto potrieme lekvárom, tvarohovou plnkou a prikryjeme druhou polovičkou cesta. Vrch popicháme vidličkou, potrieme mliekom a vo vyhriatej rúre upečieme doružova. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom a nakrájame na menšie kocky.

Plnka: Tvaroh, vajce, škoricový a práškový cukor a hrozienka dobre vymiešame.