Tragický koniec sezóny na Domaši.

  • PDF
Užívateľské hodnotenie: / 0
NajhoršíNajlepší 

Koniec sezóny na vodnej nádrži Domaša poznačila tragická udalosť. Utopil sa tam dvadsaťročný Matej. Ten sa spolu so sestrou a kamarátom vybral na vodnom bicykli do stredu Domaše, skočil do vody, no viac sa už nevynoril.

 

 

Hasičská potápačská skupina z Humenného sa snažila ešte v pondelok lokalizovať miesto, kde by sa utopený mohol nachádzať. V noci to ale mali veľmi zložité.

 

"V noci to nemá ani veľký význam, viditeľnosť je nulová. To bahno je tam také jemné, to stačí, že sa trošku rozvíri a nebudete vidieť nič. Myslím si, že to ešte trošku skúsime teraz na náhodu," vysvetlil vedúci zásahu Peter Kordil.

Hasičom sa ani po dvoch hodinách intenzívneho pátrania telo utopeného mladého muža nepodarilo nájsť.

 

Chcel ho zachrániť

Podľa svedka potom, čo Matej skočil do vody, sa ho ešte pokúšal zachrániť jeho kamarát, ale v hlbokej vode mal čo robiť sám so sebou.

"Skočil za ním do vody, že ho ide zachrániť a ten ho začal ťahať dolu a začali sa obaja topiť. Takže ho nechal," opisuje svedok.


"Už keď videl, že sa topí aj on, tak zrejme ten pud sebazáchovy mu povedal, aby sa zachránil," myslí si Kordil.

 

Pokračujú v pátraní

Pátraciu akciu hasiči rozbehli hneď ráno. Vybrali sa rovno k miestu, ktoré označili. Po tele pátrali celý utorok, ale bez úspechu.

"Hĺbka je tam približne osem metrov. Viditeľnosť je veľmi slabá. Máme dosť veľkú plochu, takže sa postupne pokúšame po úsekoch prehľadávať a uvidíme, ako to vyjde," povedal hasič Ľubomír Dankanin.

Ak sa telo nenájde, podľa hasičov je veľký predpoklad, že v teplej vode môže čoskoro vyplávať na hladinu.

Reportáž TV JOJ tu: www.noviny.sk/c/krimi/tragicky-koniec-sezony-na-domasi

Cykloturistika

Rybolov

Vodné športy

uvod3